Alle ELIET machines worden in het hart van Europa vervaardigd. Vermits ELIET als Belgisch fabrikant slechts over een kleine thuismarkt beschikt, is het vooral op export georiënteerd.
Reeds van bij de oprichting heeft ELIET zich de specialiteit van een aantal nichemarkten eigen gemaakt. Na meer dan 20 jaar vindt men de ELIET machines nog steeds terug in drie belangrijke toepassingsgebieden:

◾Verwerken van groenafval
◾Gazonverzorging en gazonaanleg
◾Afvalruiming

Eliet E501
Eliet E501
De krachtige professionele motoren, de traploze zelfborgende hoogteverstelling en de grote wielen op dubbele kogellagers zullen uw kennersoog niet ontgaan. Onder het chassis zitten uiteraard de ELIET Permanent Puntige Messen™, die u verzekeren dat u van de eerste tot de laatst minuut hetzelfde rendement haalt. ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON Elke ELIET verticuteermachine is standaard uitgerust met de Permanent Puntige Messen™. Door een revolutionaire technologie krijgen de messen een zelfslijpend effect waardoor deze gedurende de volledige standtijd hun punt behouden. Aangezien deze messen steeds puntig blijven kan u ze dan ook volledig opslijten zonder aan rendement in te boeten. Deze unieke ELIET messen staan garant voor een standtijd van minstens 100 uur.
Performantie E501
Motorkeuze 5,0 pk Honda GC160
5,5 pk Honda GX160
6,5 pk B&S Vanguard
Duwboom Vlottend
Meskeuze 25 mm
Vaste Messen (aantal/dikte) 18 / 3 mm
Losse messen (aantal/dikte) 34 / 2.5 mm
Double Cut messen (aantal/dikte) 31 / 1.5 mm
Diepteinstelling vooraan: Traploos
achteraan: 2 standen
Permanent Puntige MessenTM Ja
Mesontkoppeling Verticale riemspanning
Chassis Staalplaat 3 mm
Transmissie V-riem XPA800
Design
Werkbreedte 500 mm
Afmetingen (LxBxH in mm) 1200x740x1000 mm
Gewicht 63 kg
Meer informatie
Eliet E450
Eliet E450
De ELIET E450 is de symbiose van de E401 en de E501 en mikt op de doelgroep van de semi-professionele gebruikers. Door zijn 45cm werkbreedte en klapbaar stuur is hij ook een uitverkoren werkpaard in verhuur. ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON Dat de messen voor een verticuteerbeurt diep ingesteld moeten zijn, is een misvatting. Het is in tegenstelling de bedoeling dat het mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte losgemaakt wordt en uit de grasmat gelicht wordt. Dat is nu net wat de Permanent Puntige Messen™ garanderen: door een zelfslijpend effect verliezen de messen nooit hun grijpkracht op het mos, en dit gedurende de volledige levensduur van de messen. Dankzij deze PPM™ technologie haalt u van de eerste tot de laatste meter hetzelfde uitharkrendement. De Eliet garantie op een levenslang rendement!
Performantie E450
Motorkeuze Honda 5 pk GC160 / 5,5 pk GX160
Opvangbak/-zak optioneel
Aantal messen 16 vaste messen
Mesinterlinie 25 mm
Diepteinstelling voor: traploos
achter: getrapt
Mesontkoppeling verticale riemspanning
Wielen (Ø x W / materiaal) voor: alu diam. 250 mm x 40 mm, dubbele kogellagers 45 mm
achter: alu diam. 250 mm x 40 mm, dubbele kogellagers 45 mm
Design
Werkbreedte 45 cm
Afmetingen (LxBxH in mm) 1100 x 600 x 1050 mm
Gewicht 51 kg
Comfort wielschrapers
klapbaar stuur
Meer informatie
Eliet E401
Eliet E401
Met zijn werkbreedte is de Eliet E401 uiterst geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. Zijn robuuste bouw maakt hem onverslijtbaar. Net als alle andere verticuteermachines, is deze ook gewapend met een stel ELIET Permanent Puntige Messen™. De machine is licht en wendbaar en dankzij de traploze diepteregeling kunt u met hoge precisie de werkdiepte instellen. ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON Dat de messen voor een verticuteerbeurt diep ingesteld moeten zijn, is een misvatting. Het is in tegenstelling de bedoeling dat het mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte losgemaakt wordt en uit de grasmat gelicht wordt. Dat is nu net wat de Permanent Puntige Messen™ garanderen: door een zelfslijpend effect verliezen de messen nooit hun grijpkracht op het mos, en dit gedurende de volledige levensduur van de messen. Dankzij deze PPM™ technologie haalt u van de eerste tot de laatste meter hetzelfde uitharkrendement. De Eliet garantie op een levenslang rendement!
Motorkeuze 3,5 pk B&S STD
4,0 pk Honda GC 135
4,0 pk Honda GX120
Duwboom Plooibaar
Meskeuze 25 mm
Vaste Messen (aantal/dikte) 14 / 2,5 mm
Losse messen (aantal/dikte) -
Double Cut messen (aantal/dikte) -
Diepteinstelling vooraan: Traploos
achteraan: 2 standen
Mesontkoppeling Verticale riemspanning
Chassis Staalplaat 2 & 3 mm
Opvangbak/-zak 60 L
Transmissie V-riem
Design
Werkbreedte 400 mm
Gewicht 40 kg
Meer informatie
Eliet Spiker
Eliet Spiker
Zwarte algen in het gras, iedereen krijgt er meer en meer last van. ELIET ontwikkelde voor die klus de SPIKER, een machine die aan de onderkant een soort van nagels heeft die doen denken aan de spikes van een voetbalschoen. De 2wiel-uitvoering met inklapbaar stuur zorgt ervoor dat de Spiker compact op te bergen is.
Motorkeuze 3,0 pk Elec. mono 2200 Watt
Duwboom plooibaar
Meskeuze Ø 4,2 mm
Diepteinstelling vooraan: traploos
Chassis staalplaat 2,5 mm
Transmissie V-riem
Design
Werkbreedte 380 mm
Afmetingen (LxBxH in mm) 900x600x950 mm
Gewicht 33 kg
Meer informatie
Eliet Major 4S
Eliet Major 4S
De ELIET MAJOR is een geapprecieerd werkinstrument voor zowel de veeleisende particuliere tuinliefhebber als de professional. De machine is compact en licht, en rijdt dus door het kleinste achterpoortje tot bij het hout. De ruime invoeropening biedt telkens een groot comfort bij het invoeren van dikke en sterk vertwijgde takken tot 55 mm.
4S 'VIER-SEIZOENEN' VERSNIPPERAAR Voorsorteren is niet meer nodig. Als tuinliefhebber wordt je geconfronteerd met een brede diversiteit aan groenafval gaande van hout over hagenscheersel, bloesems, bladeren en ander vochtig snoeiafval. Kiest u voor een ELIET versnipperaar, dan kan u niet alleen de takken, maar al deze soorten groen door elkaar verwerken; dus hoeft u heus niet vooraf te sorteren. De gepatenteerde ELIET technologie beschikt over een ruime versnipperkamer met zeer veel messen die zelfs het meest onregelmatige groenafval via één brede centrale invoertrechter gretig naar binnen trekt. Zo gaat het goed vooruit, en wordt versnipperen een echt plezier. Bladrijk en vochtig groenafval vormen geen probleem. Vooral in het voorjaar en in de herfst krijgt u veel vochtrijk groenafval te verwerken. Deze overvloed aan sappig materiaal vormt een risico op verstopping van uw versnipperaar. De nieuwste ELIET 4S versnipperaars zijn voorzien van een Turbo DischargeTM systeem. Deze zuigturbine creëert een soort vacuümeffect die het groenafval in de versnipperaar naar binnen zuigt en daarna de snippers via een draaibare blaaspijp wegblaast. De permanente luchtstroom van deze turbogenerator reinigt permanent het systeem zodat verstopping quasi onmogelijk is. Eindresultaat zijn snelcomposterende snippers. Door het snijproces volgens het Hakbijlprincipe™, worden snippers intens gekneusd en uitgerafeld. Deze Biotech™ snippers van ELIET hebben hierdoor gunstige vezelstructuren die sneller worden afgebroken. Zo dragen Biotech™ snippers bij tot een betere werking van uw composteringsysteem of kunnen ze gebruikt worden als vulmateriaal voor de borders in uw tuin.
Motorkeuze 9,0 pk Honda GX270
10,0 pk B&S Vanguard
aftakas
Verwerkbare takdiameter 55 mm
Rendement (kruiwagens snippers/uur) 24
Versnippertechnologie ELIET HakbijlprincipeTM
Messen 20 HS-staal (omkeerbaar)
Invoeropening 245 x 250 mm (BxH)
Chassis staalplaat 2,5 - 3mm
Transmissie V-riem XPA 1600
dB(A) 111 dB(A)
Meer informatie
Eliet Minor 4S
Eliet Minor 4S
De ELIET MINOR 4S combineert op harmonieuze wijze een brede invoeropening voor een vlotte verwerking van diverse afvalsoorten met compactheid en gebruiksvriendelijkheid. Bovenal verwerkt u het afval op een uiterst veilige manier. Het toestel is immers voorzien van een speciaal gemonteerd beschermingsnet, een stalen afweerschild en een stevige spatlap. 4S 'VIER-SEIZOENEN' VERSNIPPERAAR Voorsorteren is niet meer nodig. Als tuinliefhebber wordt je geconfronteerd met een brede diversiteit aan groenafval gaande van hout over hagenscheersel, bloesems, bladeren en ander vochtig snoeiafval. Kiest u voor een ELIET versnipperaar, dan kan u niet alleen de takken, maar al deze soorten groen door elkaar verwerken; dus hoeft u heus niet vooraf te sorteren. De gepatenteerde ELIET technologie beschikt over een ruime versnipperkamer met zeer veel messen die zelfs het meest onregelmatige groenafval via één brede centrale invoertrechter gretig naar binnen trekt. Zo gaat het goed vooruit, en wordt versnipperen een echt plezier. Bladrijk en vochtig groenafval vormen geen probleem. Vooral in het voorjaar en in de herfst krijgt u veel vochtrijk groenafval te verwerken. Deze overvloed aan sappig materiaal vormt een risico op verstopping van uw versnipperaar. De nieuwste ELIET 4S versnipperaars zijn voorzien van een Turbo DischargeTM systeem. Deze zuigturbine creëert een soort vacuümeffect die het groenafval in de versnipperaar naar binnen zuigt en daarna de snippers via een draaibare blaaspijp wegblaast. De permanente luchtstroom van deze turbogenerator reinigt permanent het systeem zodat verstopping quasi onmogelijk is. Eindresultaat zijn snelcomposterende snippers. Door het snijproces volgens het Hakbijlprincipe™, worden snippers intens gekneusd en uitgerafeld. Deze Biotech™ snippers van ELIET hebben hierdoor gunstige vezelstructuren die sneller worden afgebroken. Zo dragen Biotech™ snippers bij tot een betere werking van uw composteringsysteem of kunnen ze gebruikt worden als vulmateriaal voor de borders in uw tuin.
Motorkeuze 5,5 pk Elect. 380 380 V/3~ (4000 W)
6,0 pk Honda GC190
6,5 pk B&S Vanguard
6,5 pk Honda GX200
Verwerkbare takdiameter 45 mm
Hakfrequentie (hakbewegingen/min.) 30.000
Rendement (kruiwagens snippers/uur) 16
Versnippertechnologie ELIET HakbijlprincipeTM
Messen 12 HS-staal (omkeerbaar)
Invoeropening 190 x 250 mm
Invoerhoogte 750 mm
Chassis staalplaat 2,5 - 3 mm
Wielen (Ø x W / materiaal) luchtbanden 4.00 - 4/4 ply
Versnipperbreedte 220 mm
Transmissie V-riem XPA 1600
dB(A) 109 dB(A)
Meer informatie
Eliet Maestro
Eliet Maestro
  De opvangzak die standaard op ELIET MAESTRO gemonteerd zit, vangt de snippers één voor één op en garandeert een snel transport van de snippers naar het compostvat. Bovenal is de ELIET MAESTRO een compacte machine die u zonder enige moeite tot in het kleinste hoekje van uw tuin rijdt. ELIET HAKBIJLPRINCIPE™: LAAT HET HOUT HET WERK DOEN De ELIET versnipperaars zijn uitgerust met het gepatenteerde ELIET Hakbijlprincipe™. Deze versnippertechnologie gebruikt de zwakte van het hout door het in de vezelrichting te snijden. De messen van ELIET versnipperaars hakken net als miniatuur kliefbijltjes op het groenafval in. Het hout wordt hierbij in de vezelrichting open gekliefd en afgesneden. Per minuut wordt deze cyclus duizenden keren herhaald door het grote aantal messen. Dit levert kleine uniforme snippers op, die perfect kunnen dienen als mulchlaag voor de bodem of voor uw compostvat.
Motorkeuze 5,5 pk Elect. 380 V/3~ (4000W)
5,5 pk B&S Intek
Verwerkbare takdiameter 40 mm
Hakfrequentie (hakbewegingen/min.) 36.000
Rendement (kruiwagens snippers/uur) 12
Versnippertechnologie ELIET HakbijlprincipeTM
Messen 12 RESISTTM messen (omkeerbaar)
Invoerhoogte 1200 mm
Opvangbak/-zak 125 L
Chassis staal
Opbergafmetingen (LxBxH in mm) 800x480x1040 mm
Wielen (Ø x W / materiaal) 3.00 - 4/4 ply
Transmissie direct
dB(A) 110 dB(A)
  [kad_youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=Yq0HyOkpu5E" ]
Meer informatie