Terug naar Zitmaaiers

Iseki dieselzitmaaier SXG216

Iseki SXG216 : ideaal voor grote gazons !

  • 16 Pk Iseki watergekoelde 2 cilinder dieselmotor
  • hydrostatische aandrijving
  • prachtig maaibeeld, maaibreedte 102 cm
  • 2 naar elkaar draaiende messen met centrale grasopvang
  • perfecte grasopvang in alle omstandigheden
  • aandrijving van de maaier met cardanas
  • grote opvangbak van 380 liter
  • manuele lediging van de opvangbak of systeem voor elektrisch ledigen in optie

Deze zitmaaier met dieselmotor en hydrostatische aandrijving werd speciaal ontworpen voor tuinaannemers en particulieren die een groot gazon dienen te onderhouden en dit graag met zo weinig mogelijk inspanningen.

De robuuste maaier met een maaibreedte van 102 cm heeft 2 tegen elkaar in draaiende messen. De maaier werpt het gras door een ruim bemeten kanaal tussen de wielen door rechtstreeks in de opvangbak en garandeert u een maai- en opvangresultaat zonder compromissen.

De maaimessen worden met cardan aangedreven, wat leidt tot een maximale vermogensoverbrenging met een minimaal geluidsniveau. Ook worden de onderhoudskosten hiermee tot een minimum beperkt. De anti-scalpeerrollen zorgen ervoor dat alle contouren van de grasmat onberispelijk worden gevolgd. Bovenop het maaidek is een snelsluiting geplaatst voor het reinigen.

De maaier is voorzien van 2 messen met voldoende overlap. Deze speciaal gevormde messen zorgen voor goede prestaties bij zowel droog als nat gras.

De draaicirkel is heel klein, wat het gemakkelijk maakt om rond bomen en andere hindernissen te maaien. Vanaf de zitplaats kan men de fijnafstelling van de maaihoogte regelen. De opvangbak van 380 liter kan naar keuze mechanisch of electrisch worden geledigd. Doordat het gras door een brede, hoge tunnel direct van het maaidek naar de grasbak wordt afgevoerd zijn de opvangkwaliteiten van een hoog niveau en is een aanzuigturbine overbodig. De maaier maakt minder lawaai en kan zelfs nat en lang gras maaien. De grasbak kan eenvoudig worden verwijderd. Optioneel is een deflectorplaat en een mulchset leverbaar.

De SXG216 is uitgerust met een Iseki watergekoelde 2 cilinder dieselmotor van 16 Pk en een hydrostatische 2-wielaandrijving. De brandstoftank heeft een inhoud van 18 liter zodat u lang kunt maaien zonder te tanken. Het lage toerental van de motor, namelijk 2800 t/min zorgt voor een laag geluidsniveau.

Dankzij de vlakke vloer kan men links en rechts gemakkelijk op- en afstappen. De bestuurder heeft een comfortabele stoel voorzien van een hoge rugleuning en in lengte verstelbaar is.

Door de aflopende neus heeft u een duidelijk zicht en ziet u waar u naar toe rijdt. Alle hendels zijn binnen handbereik en laten zich gemakkelijk bedienen.

Via twee pedalen wordt de hydrostatische aandrijving bediend, waardoor een traploze instelling van de rijsnelheid wordt verkregen. U kunt uw snelheid aan de maaiomstandigheden aanpassen. Tevens is het zeer eenvoudig om van rijrichting te veranderen. Doordat de motor omgekeerd in de machine is geplaatst en de koellucht van de kant van de bestuurder wordt gehaald, zit de bestuurder beschermd tegen stof en warmte uitstraling van de motor.

Nog niet overtuigd ? Vraag een demonstratie van deze unieke zitmaaier.

Beschikbare uitvoeringen : . SXG216H4LSE42 met manuele lediging (via hendel). SXG216H4LSAE42 met elektro-hydraulische lediging (via knop)

Opties :

. Mulchingkit

. Deflector

. Sneeuwschild

Download hier de volledig folder van SXG216-323-326

 

Categorie: Tag: